01 August 2011

Mexican BBQ Beef


I read

When a man volunteers to do the BBQ the following chain of events are put into motion:



Routine ...
1- The woman buys the food.
2- The woman makes the salad, prepares the vegetables, and makes dessert.
3- The woman prepares the meat for cooking, places it on a tray along with the necessary cooking utensils and sauces, and takes it to the man who is lounging beside the grill - beer in hand.

Here comes the important part:
4- THE MAN PLACES THE MEAT ON THE GRILL.

More routine....

5- The woman goes inside to organize the plates and cutlery.
6- The woman comes out to tell the man that the meat is burning. He thanks her and asks if she will bring another beer while he deals with the situation.

Important again:
7- THE MAN TAKES THE MEAT OFF THE GRILL AND HANDS IT TO THE WOMAN.

More routine....
8- The woman prepares the plates, salad, bread, utensils, napkins, sauces, and brings them to the table.
9- After eating, the woman clears the table and does the dishes.

And most important of all:
10- Everyone PRAISES the MAN and THANKS HIM for his cooking efforts.
11- The man asks the woman how she enjoyed "her night off." And, upon seeing her annoyed reaction, concludes that there's just no pleasing some women ...


... therefore, I think!


We are full in BBQ season!
BBquing is not only T-Bones ... with Club House: Montreal Steak Spice Seasoning.
There are so many other things we can cook on the Barbie: fish, chicken, veggies, fruits ... but if you still have a craving for beef, try this one! Men are only habilitated to cook meat ...??


Flank Steak with Mexican Marinade
Prep: 7 min     Cooking time: 5-10min + 1-12 hrs to marinate Serving: 6

Ingredients
  • 60 ml cumin seeds
  • 4 jalapeño peppers, seeds removed chopped
  • 3 garlic cloves, chopped
  • 15 ml fresh cracked peeper
  • 5 ml sea salt
  • 60 ml lime juice
  • 1 bunch cilantro, reserve some leaves to garnish
  • 125 ml olive oil
  • 900 g flank steak

Preparation
In a pan, briefly roast the cumin seeds (dry, i.e. no oil) until you smell the aroma. Put in a food processor and add jalapeños, garlic, pepper, salt and lime juice. Blend to puree for about 2 min. Add the cilantro and olive oil and mix until homogeneous consistency.

Pour on the meat and marinate from 1 to 12 hours. Heat the grill at very high temperature. Sear and grill the meat, 4-5 min of each side (medium). Let sit for 5-10min  before slicing.

Reference: Maison et Demeure

4 commentaires:

Anonymous said...

Simonac que ça l'air bon et simonac que tu as raison.

Combien de temps l'as-tu fait mariner? Les gens qui ont de la difficulté à manger des chips BBQ genre ou des miss vicky jalapenos, seront-ils capables de manger ce flanc? Autrement dit, est-ce épicé?

Mme Simonac

P.S. JLau, envois-nous un courriel pour nous laisser une coordonnée-maison... des fois qu'on sortirait. tk's

SylvieinMontreal said...

Mme Simonac, tu n'as pas eu besoin de signer ce commentaire!!! LOL !!! Pour être honnête, je ne me rappelle plus vraiment mais il me semble que c'était comme 3-4 heures. Pour les jalapenos, je n'en avais pas des frais et j'ai ceux en pot (Costco) et j'en ai mis comme 10 rondelles coupées en petits morceaux. Ce n'était pas vraiment épicé piquant mais je n'ai pas mis les piments sur la viande pour la faire cuire ... maudine, je triche tout le temps dans les recettes et je me fais toujours pogner!

La viande était SUPER tendre ... mais ne fait pas cuire plus que ce que j'ai écrit ... ça je n'ai pas triché!

Anonymous said...

Entk, ca l'air ben bon et c'est une autre récette que je vais essayer. Dans le recette, tu ne mentionnes pas qu'il faut mettre les piments pour faire cuire la viande... à mloins que je ne suis plus capable de lire l'anglais. Donc, tu n'as pas triché. ;-) J'ai des jalapenos du québec que j'ai fait congeler l'an dernier. Holly cow qu'ils sont forts!!! Ben, c'est eux que j'utiliserai. Merci pour toutes ces belles recettes.
P.S. si tu as un trou dans ton horaire de vacances, fais-nous signe. Il y a un apportez votre vin sur st-jean pas trop piqué des vers. C'est mezzamis. http://restomontreal.ca/fr/4341/Mezzamis

Mme Simonac

SylvieinMontreal said...

Ha, c'est vrai ... je n'ai pas triché!!

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