06 February 2010

Ça déménage ...

Je lis

Dans un restaurant de Londres, Gilbert Keith Chesterton discutait avec un collègue américain de diverses notions philosophiques, en particulier de la relaion qui existe entre le pouvoir et l'autorité.

- Je ne vois pas très bien quelle distinction vous faites entre l'autorité et le pouvoir, dit l'Américain.

- Voici, dit Chesterton, si un rhinocéros surgissait dans ce restaurant, il n'y a aucun doute qu'il exercerait un réel pouvoir. Mais je n'hésiterais pas à me lever et à lui dire qu'il n'a aucune autorité, de toute façon.

Le Petit Bob, Robert Brisebois


... donc je pense!

... et c'est bien ça le problème! pas que je pense même si parfois c'est un pouvoir que de penser ...

Blague à part. La plupart des personnes qui ont l'effronterie d'avoir ce genre d'attitude se foutent pas mal de ne pas avoir l'autorité. Tout leur est dû et ils utilisent le pouvoir pour créer une peur qui font croire qu'ils ont l'autorité.

À prime abord, nous sommes souvent plus facilement impressionnés par la personne qui prend de l'espace en entrant plutôt que le silencieux ... mais comme on dit au Québec: "Les bottines doivent suivre les babines." Faire ce que l'on dit et des fois ce n'est pas facile.

Critiquer ça c'est facile, mais il y a les actions qui doivent suivre qui ne sont pas toujours aisées. Parfois, c'est de congédier quelqu'un, de terminer une relation, de punir un enfant ... mais il faut être conséquent entre ce qu'on dit et ce qu'on fait.

Yak-à-yak-à-yak ... c'est bien beau les grands discours et les grands sparages, faire du bruit et faire peur, mais à un moment donné ... il faut agir.

Recette rhino ... ou beefie ...

Braised Beef Chuck Roast from The Bake-Off Flunkie

This is one of the easiest, best tasting beef meals you will ever make (and your house will smell divine). By wrapping the roast in a foil packet you create a true braise: slowly (this cooks for 4 hours) cooking a piece of tougher meat, completely surrounded by a small amount of liquid, turning the meat into a delicious, tender dream.

This is best made with a bone-in roast, though I had to use boneless this time. Serve it with lots of mashed potatoes to soak up the yummy sauce.

If you go to The Bake-Off-Flunkie, you'll have all the pictures to make this dish.
I may try it in the crockpot next time !

Ingrédients:

1/2 cup apple cider vinegar
(Sylvie: was out so I used: 1/4 white vinegar; 1/4 ice apple wine)
1/2 cup packed brown sugar
1 6-oz can tomato paste
1 teaspoon ground cumin
1 teaspoon ground allspice
1 small onion, diced (about 1 cup)
6 cloves garlic, pressed
2-1/2 to 3 lb bone-in chuck roast


Préparation:
1. In a medium bowl (I used a 4-cup glass measuring cup), combine everything except the roast; mix well.

2. Make the foil packet: Tear a large sheet of heavy-duty foil (mine was about 18x18) and put the roast in the center. Bring up the top and bottom edges and fold them over 3 or 4 times. Then fold up both sides 3 or 4 times. Very carefully unfold the top (you will have to unfold all of the folds a few times) and pour in the vinegar-tomato paste mixture. Refold everything and put the packet in a baking dish to catch any leaks (and there will be some leaks).

3. Heat your oven to 325. Bake the roast for 4 hours. Let it rest for 10 minutes before you open the packet.

4. Use tongs to take the meat out of the packet, transferring it to a cutting board or plate, and cover it with foil. The meat will come apart in large pieces when you try to pick it up....oh, yeah...

5. Strain the cooking liquid through a fine sieve (you might have to press it through) to make a sauce. Slightly pull the meat apart with a fork and serve it with the sauce.

Serves 4-6

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